Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.

Meer bijziendheid door lockdown

Vanwege de lockdown is bijziendheid bij kinderen verder tegenomen. Kinderen zitten meer thuis, kijken langer naar beeldschermen, krijgen online les en spelen minder buiten met vriendjes en vriendinnetjes.

Voordelen van een beeldschermbril

Wanneer je minimaal twee uur per dag achter elkaar naar een beeldscherm kijkt, is het dragen van een beeldschermbril verstandig. Een beeldschermbril optimaliseert namelijk je zicht en zorgt voor minder vermoeide ogen.

Hoe werkt een brilvergoeding bij een opticien?

In deze blog vertellen wij meer over het declareren van een brilvergoeding, want het is zonde om deze mogelijkheid niet te gebruiken!

Nieuw: biometrisch intelligente glazen

Voor alle brillenglazen die worden gemaakt, gebruik gemaakt van een 118 jaar oud gestandaardiseerd oogmodel voor de berekening van de brillenglazen.

Beslagen bril door een mondkapje?

Heeft u ook last van beslagen brillenglazen door het dragen van een mondmasker? Dankzij de Nano Magic druppeloplossing van Rodenstock zijn beslagen glazen vanaf nu verleden tijd!

Bijziendheid bij kinderen neemt snel toe

Kinderen kan je makkelijk een tablet, telefoon of voor de tv zetten, maar hiermee vergroot je de kans op bijziendheid. Lees meer over bijziendheid bij kinderen en hoe je dit kan voorkomen.

Wat houdt een optometrisch onderzoek in?

Bij een optometrisch onderzoek worden uw ogen op verschillende oogziektes onderzocht, zoals staar, glaucoom en maculadegeneratie.

Waar moet een goede zonnebril aan voldoen?

Bij het kopen van een zonnebril zijn er een aantal factoren waarop u kunt letten, waaronder of de bril uv-stralen filtert. In deze blog vind u enkele tips.

Kinderen zitten meer achter een beeldscherm

De schermtijd van kinderen is sinds de uitbraak van het coronavirus sterk toegenomen. Het toenemende schermgebruik kan voor vervroegde bijziendheid (niet goed veraf kunnen zien) leiden bij kinderen.