Multifocale brillen

Heeft u het gevoel dat u zowel dichtbij als veraf onscherp ziet? Een multifocale bril kan uitkomst bieden. Bij Mijn Optiek Kale kunt u terecht voor diverse brillen, waaronder een multifocale bril. Welke bril het beste bij u past, is afhankelijk van uw oogklachten, leefstijl en de benodigde sterkte. Wij adviseren u om allereerst een oogmeting te doen. Vervolgens ontvangt u van onze vakkundige specialisten passend briladvies.

Multifocale glazen

De glazen bevatten in tegenstelling tot enkelvoudige glazen meerdere sterktes in één glas. Een glas is opgebouwd uit verschillende gedeeltes, waaronder voor lezen (dichtbij) en veraf kijken. Goed om te weten: er is geen verschil tussen multifocaal en varifocaal.

Wennen aan een multifocale bril

Als u eerst een enkelvoudige bril (bijvoorbeeld een leesbril) heeft gedragen, kan een multifocale bril wel even wennen zijn. U zal moeten wennen aan de verschillende gedeeltes in het glas waarmee u scherp ziet van dichtbij of van veraf. Dit proces kan enkele dagen tot weken duren. Een voordeel is dat u niet meer hoeft te wisselen van bril.

Wat is het verschil tussen multifocale en enkelvoudige glazen?

Enkelvoudige glazen hebben over het hele glas dezelfde sterkte. In een multifocaal glas zijn meerdere sterktes verwerkt. Met het bovenste gedeelte kijkt u in de verte en met het onderste gedeelte leest u.

Wat zijn multifocale glazen?

De multifocale glazen bevatten in tegenstelling tot enkelvoudige glazen meerdere sterktes in één glas. Een glas is opgebouwd uit verschillende gedeeltes, waaronder een gedeelte voor het lezen (dichtbij) en veraf kijken.