Veelgestelde vragen

Oogmeting

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten meten?

Mijn Optiek Kale adviseert u om minimaal één keer per twee jaar een gediplomeerde opticien te bezoeken voor een onderzoek. De gezondheid van uw ogen kan snel veranderen. Door het periodiek meten van uw ogen kan de ontwikkeling van uw ogen goed in de gaten worden gehouden. Bij klachten raden wij altijd aan om direct een bezoek te brengen aan een deskundige opticien.

Moet ik een afspraak maken voor een oogmeting?

Het is niet verplicht om een afspraak te maken voor een oogmeting, maar wij raden het wel aan. Maak telefonisch een afspraak via het nummer 038 460 93 67.

Zijn oogmetingen bij kinderen mogelijk?

Wanneer uw kind nog niet goed kan lezen, adviseren wij u allereerst de ogen van uw kind te laten controleren door een orthoptist in het ziekenhuis. In het ziekenhuis worden de ogen getest om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Kinderen die wel al goed kunnen lezen, kunnen bij Mijn Optiek Kale terecht voor een vakkundige oogmeting.

Wat is een DNEye scanner?

De DNEye scanner is zeer nauwkeurig oogmeetapparaat die het mogelijk maakt om uw ogen op meer dan 1.500 hypernauwkeurige punten te onderzoeken. Met behulp van de DNEye scanner is Mijn Optiek Kale in staat om oogproblemen vroegtijdig op te sporen.

Wat kost een oogmeting?

Een oogmeting is bij Mijn optiek Kale gratis en geheel vrijblijvend. Wilt u na de oogmeting uw meetgegevens graag mee naar huis? Vraag hiervoor naar de mogelijkheden in onze winkel.

Optometrist

Wat is het verschil tussen een optometrist en opticien?

Een opticien meet uw gezichtsscherpte en bijbehorende brilsterkte. Een optometrist is gespecialiseerd in het signaleren en vaststellen van oogafwijkingen en oogziektes; hij/zij stelt de gezondheid van uw ogen vast. Ook is een optometrist gespecialiseerd in contactlenzen. Bij Mijn Optiek Kale is altijd een opticien en optometrist aanwezig.

Heb ik een optometrisch onderzoek nodig?

Wij adviseren iedereen een optometrisch onderzoek te laten uitvoeren als men één van de volgende symptomen herkent: wazig of dubbelzien, vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen, moeite met scherpstellen of gevoelig voor licht. Ook wanneer er oogziekten in uw familie voorkomen, is het verstandig om een afspraak te maken. De gediplomeerde opticiens doen tijdens een oogmeting ook een screening. Hierbij kan eventueel een optometrist erbij betrokken worden als het nodig is.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

U kunt zonder een verwijsbrief naar onze optometrie in Zwolle. Wanneer blijkt dat u een behandeling nodig heeft, verwijst onze optometrist u door naar een huisarts of oogarts.

Monturen

Brillen

Hoeveel garantie zit er op mijn bril?

Op de meeste monturen en glazen zit twee jaar garantie. Als er wat aan uw bril mankeert, kom dan langs.

Kinderen

Verkoopt Mijn Optiek Kale ook kinderbrillen?

Mijn Optiek Kale is gespecialiseerd in kinderbrillen en beschikt over een ruim assortiment kinderbrillen van de beste merken. Wij hebben vrolijke, hippe en stoere kinderbrillen voor zowel jongens als meisjes en voor alle leeftijden. Merken als BBIG, Vingino en Dutz Kids hebben wij opgenomen in onze kinderbrillencollectie.

Zonnebrillen

Kan ik een zonnebril op sterkte kopen?

Bij Mijn Optiek Kale vindt u een uitgebreide en stijlvolle collectie zonnebrillen. Een zonnebril op sterke behoort ook tot de mogelijkheden.

Brillenglazen

Wat is het verschil tussen multifocale en enkelvoudige glazen?

Enkelvoudige glazen hebben over het hele glas dezelfde sterkte. In een multifocaal glas zijn meerdere sterktes verwerkt. Met het bovenste gedeelte kijkt u in de verte en met het onderste gedeelte leest u.

Wat zijn multifocale glazen?

De multifocale glazen bevatten in tegenstelling tot enkelvoudige glazen meerdere sterktes in één glas. Een glas is opgebouwd uit verschillende gedeeltes, waaronder een gedeelte voor het lezen (dichtbij) en veraf kijken.

Wat zijn enkelvoudige glazen?

Enkelvoudige glazen beschikken over één sterkte, bijvoorbeeld een leesbril (om scherp te zien van dichtbij) of een vertebril (om scherp te zien in de verte).

Contactlenzen

Welke soort lenzen heeft Mijn Optiek Kale?

Wij hebben onder andere dag-, 2-weekse-, maand- en nachtlenzen in ons assortiment. Onze lensspecialist adviseert u graag welk soort lens het meest geschikt is voor uw ogen.

Hoe vaak moet ik een lenscontrole doen?

Wij adviseren u om elk halfjaar uw lenzen bij uw contactlensspecialist te laten controleren. Bij Mijn Optiek Kale is er altijd een contactlenzenspecialist aanwezig. Maak vooraf een afspraak met de specialist voor een lenscontrole.

Wat zijn nachtlenzen?

Dit zijn lenzen die u ’s nachts draagt, waardoor u overdag geen contactlenzen hoeft te dragen. Terwijl u slaapt corrigeren de nachtlenzen uw ogen. Onze contactlensspecialisten kunnen u hier veel meer over vertellen.