Sportbrillen

Voor iedereen die aan fietsen, mountainbiken of hardlopen doet, is een sportbril een musthave. Of je nu een amateur of professioneel bent: een goede sportbril op sterkte is voor iedere brildrager onmisbaar. Vanwege onder meer de hoge snelheden en wisselende lichtomstandigheden maakt dat een sportbril een essentieel onderdeel vormt van je sportuitrusting.

Waar moet een sportbril aan voldoen?

Een bril voor sporters is geen overbodige luxe maar een noodzaak. Een niet aangepaste bril kan snel vallen, glazen die barsten en het verwijderen van moddervlekken kan een hele klus zijn. Een sportbril dient de ogen te beschermen tegen de zon, maar ook tegen wind, insecten (vliegjes) en stof (zand). Daarnaast beschikken sportbrillen veelal over een breder gezichtsveld. Dit is erg belangrijk omdat je scherp zicht wilt vanuit ieder hoek.

Verschillende glazen in een sportbril

De glazen van sportbrillen zijn vaak gemaakt van onbreekbaar kunststof, zoals het materiaal polycarbonaat. Bij eventuele valpartijen kunnen de glazen nooit versplinteren en daarmee niet jouw ogen beschadigen. De mogelijkheden voor de glazen zijn eindeloos, waaronder de keuze om te kiezen voor gepolariseerde of meekleurende glazen. Graag informeren wij jou in onze optiekzaak in Zwolle over de diverse mogelijkheden.

Sportbril met multifocale glazen

Vooral tijdens het wielrennen en skiën wil je steeds goed voor je uit kunnen kijken. Zeker bij deze snellere sporten is goed zicht behouden een belangrijk onderdeel van niet alleen je eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van anderen. Door voor een sportbril met multifocale glazen te kiezen heb je van zowel veraf als dichtbij scherp zicht.

Bril voor fietsers en wielrenners

Door de hoge snelheden waarmee je fiets en de scherpe bochten en obstakels die je moet ontwijken bestaat er de kans dat je gewone bril het niet overleeft. Fietsbrillen van Gloryfy Unbreakable Eyewear kunnen bijvoorbeeld goed tegen een stootje, maar deze brillen zitten ook zeer comfortabel. Met een fietsbril op sterkte geniet jij optimaal van jouw fietstochten of andere sportactiviteiten.