Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.

Eye Fashion Event 2022

Ervaar de meest uitgebreide oogmeting van dit moment op een uniek wijze tijdens ons jaarlijkse Eye Fashion Event

Welk soort zonnebril past bij mij?

Kijk jij al uit naar een lange en hete zomer? Of heb je liever koel weer? Als het zonnetje tevoorschijn komt is het dragen van een zonnebril verstandig.

Tijd om je zonnebril uit de kast te halen

De lente is nu eindelijk écht in aantocht, dus vergeet niet om je zonnebril mee te nemen. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is de zonnebril onze beste vriend.

Is jouw kind bijziend?

Weet je wat (op latere leeftijd) de gevolgen voor jouw kind kunnen zijn als hij of zij hoge myopie ontwikkelt? Helaas is dat bij veel ouders niet het geval, waardoor myopie (bijziendheid) later wordt ontdekt.

Glaucoom: een tijdige diagnose voorkomt gezichtsveldverlies

Samen met de Oogvereniging en zoveel mogelijk optometristen willen wij aandacht vragen voor het belang van een tijdig diagnose van glaucoom.

De 5 veel voorkomende oogaandoeningen bij volwassenen

Heb je regelmatig last van je ogen? Dat kan erg verveld zijn. Een oogaandoening kan ervoor zorgen dat je slechter ziet, pijn hebt of het gevoel hebt dat er iets in je oog zit.

Je goede voornemens halen met de juiste kijkoplossing

Veel mensen hebben in het nieuwe jaar goede voornemens. De meeste willen meer sporten, gezonder eten, meer literatuur lezen of productiever thuiswerken.

Ontspannen werken met een beeldschermbril

Zit je voor werk of ontspanning veel achter een beeldscherm? Droge ogen, hoofdpijn en nek- en rugpijn zijn veel voorkomende klachten bij mensen die een lange tijd achter een computer, tablet of smartphone zitten.

Wat is nachtblindheid?

Bij nachtblindheid kun je nauwelijks of niets zien in het donker. Ook kan het zijn dat het langer duurt voordat je ogen zich aan het donker hebben aangepast.