Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.

Beslagen bril door een mondkapje?

Heeft u ook last van beslagen brillenglazen door het dragen van een mondmasker? Dankzij de Nano Magic druppeloplossing van Rodenstock zijn beslagen glazen vanaf nu verleden tijd!

Bijziendheid bij kinderen neemt snel toe

Kinderen kan je makkelijk een tablet, telefoon of voor de tv zetten, maar hiermee vergroot je de kans op bijziendheid. Lees meer over bijziendheid bij kinderen en hoe je dit kan voorkomen.

Wat houdt een optometrisch onderzoek in?

Bij een optometrisch onderzoek worden uw ogen op verschillende oogziektes onderzocht, zoals staar, glaucoom en maculadegeneratie.

Waar moet een goede zonnebril aan voldoen?

Bij het kopen van een zonnebril zijn er een aantal factoren waarop u kunt letten, waaronder of de bril uv-stralen filtert. In deze blog vind u enkele tips.

Kinderen zitten meer achter een beeldscherm

De schermtijd van kinderen is sinds de uitbraak van het coronavirus sterk toegenomen. Het toenemende schermgebruik kan voor vervroegde bijziendheid (niet goed veraf kunnen zien) leiden bij kinderen.

Eerste keer contactlenzen dragen? Dit moet u weten!

In deze blog geven de contactlensspecialisten van Mijn Optiek Kale tips waarop u dient te letten wanneer u voor contactlenzen gaat.

Waarom is het verstandig om uw ogen regelmatig te controleren?

Wanneer bent u voor het laatst bij een opticien geweest om uw ogen te laten controleren?

Nieuw: X-tra Clean

De glazen van een bril vragen regelmatig om een grondige poetsbeurt, maar met de X-tra Clean glazen behoudt u altijd een helder zicht.

Waarom een zonnebril te dragen tijdens de wintersport

Een goede zonnebril mag zeker niet ontbreken wanneer u afreist naar een winterse bestemming. In onze nieuwste blog vertellen wij waarom het dragen van een zonnebril tijdens de wintersport essentieel is.