Beeldschermbrillen

De laatste jaren kijken we steeds vaker naar verschillende beeldschermen. Van het dagelijks kijken naar een computerscherm op het werk tot het gebruiken van de smartphone. Door het langdurig en intensief kijken naar een beeldscherm kunnen slaapproblemen worden ontwikkeld. Het blauwe licht dat afkomstig is van de schermen zorgt ervoor dat melatonine (slaaphormoon) aangemaakt wordt waardoor u moeilijker in slaap valt. Een beeldschermbril, ook wel een computerbril genoemd, neutraliseert het blauwe licht met een speciale blauwfilter (blue coating).

Een computerbril biedt uitkomst

Werkt u regelmatig achter een computer of kijkt u langer dan twee uur per dag naar een scherm? Wanneer uw ogen dagelijks veel blauwlicht opvangen kan dit leiden tot hoofdpijn, branderige/droge ogen of vermoeidheid. Het dragen van een beeldschermbril zorgt ervoor dat uw ogen meer rust krijgen. Daarnaast kunt u ook beter lezen wat er op het scherm staat. Hierdoor neemt u ook een betere en natuurlijkere houding achter het bureau aan.

Speciale beeldschermglazen

Mijn Optiek Kale heeft speciale beeldschermglazen van het merk Rodenstock in haar assortiment. De beeldschermglazen filteren het blauwe licht afkomstig van computerschermen en bieden een optimaal zicht.