Contactlenscontrole

Wanneer u contactlenzen draagt, is het belangrijk om uw ogen periodiek te laten controleren bij een ervaren lensspecialist in de buurt. Het is van belang dat u op de juiste manier met uw contactlenzen omgaat.

Hoe vaak is een lenzencontrole nodig?

De contactlensspecialist van Mijn Optiek Kale adviseert lensdragers met zachte lenzen of nachtlenzen halfjaarlijks hun ogen en contactlenzen te laten controleren. Voor lensdragers met harde lenzen (vormvaste lenzen) is een jaarlijkse contactlenscontrole voldoende, tenzij de contactlensspecialist iets anders adviseert.

Waarom is een lenscontrole belangrijk?

Lenscontroles zijn bedoeld om te kijken of de sterkte en de pasvorm van de contactlenzen nog goed zijn, maar er wordt ook gekeken naar de conditie van uw ogen (onderzoek naar de oogleden, traanlaag en het hoornvlies). Ook wanneer u geen klachten ervaart is het verstandig om een lenscontrole te doen om problemen zoals ontstekingen te voorkomen. Een contactlenscontrole garandeert niet alleen optimaal draagcomfort, maar zorgt ook voor veiligheid en gezondheid van de ogen op de lange termijn.

Zitten de contactlenzen niet helemaal lekker?

Bij het controleren van de lenzen wordt ook gevraagd of uw contactlenzen nog steeds bevallen en/of er gekeken moet worden naar een ander soort lens. Ook wanneer u last heeft van hoofdpijn, droge ogen of een troebel zicht is dit het juiste moment om een afspraak te maken bij een contactlensspecialist voor een professionele lenscontrole.

Moderne meetapparatuur

Gedurende de lenscontrole maakt Mijn Optiek Kale uitsluitend gebruik van moderne meetapparatuur. Onze oogspecialisten bekijken het oog nauwkeurig met een speciale microscoop en kunnen de ogen fotograferen om zo de conditie van de ogen beter vast te stellen.