Voor welke brillentrend ga jij in 2023?

Wij kijken met veel plezier terug op ons bezoek aan de MIDO Eyewear Show in Milaan. Ons team opticiens heeft daar veel inspiratie opgedaan. Wij hebben de nieuwste brillentrends voor je op een rij gezet. In 2023 wordt de bril een echte eyecatcher!

Transparante monturen

Een brillentrend die wij steeds vaker zien is het gebruik van transparante of semi-transparante materialen voor brillenmonturen. Deze materialen geven een licht en luchtig gevoel en laten de ogen duidelijk zichtbaar achter het montuur zien. Transparante monturen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: van pastelkleuren tot helder transparant. Deze brillen zijn geschikt voor allerlei stijlen en smaken.

dick moby

Metalen monturen

Een andere trend die we de laatste jaren steeds vaker terugzien is het gebruik van metaal in brillenmonturen. Vooral dunne metalen monturen met ronde of ovale vormen zijn populair en worden vaak in zachte kleuren zoals goud, zilver en roségoud uitgevoerd. Het minimalistische ontwerp van deze monturen geeft de bril een elegante en moderne uitstraling.

Cat-eye monturen

Cat-eye monturen blijven het komend jaar ook erg populair, vooral onder vrouwen. Deze monturen geven een vleugje retrostijl, terwijl ze ook een modern en vrouwelijk uiterlijk behouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, van acetaat tot metaal en van donkerbruin tot pastelroze.

kaleos eyewear

Duurzame brillen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de brillenindustrie. Steeds meer brillenmerken gebruiken milieuvriendelijke materialen, zoals gerecycled plastic, hout en bamboe. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst en maakt het gemakkelijker voor jou om bewuste keuzes te maken tijdens de zoektocht naar een nieuwe bril.

Statement piece of klassieke bril

Het kiezen van de perfecte bril kan een uitdaging zijn, maar door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, kun je een bril vinden die niet alleen bij je stijl past, maar ook comfortabel en functioneel is. Diverse soorten materialen en het thema duurzaamheid zullen centraal staan, terwijl minimalistisch designs en retrostijlen blijven bestaan. Of je nu op zoek bent naar een statement piece of een klassieke (zonne)bril: er is zeker een bril die bij je past! De opticiens van Mijn Optiek Kale, opticien in Stadshagen, helpen je graag.