Scherp zicht en myopie controle: MyCon

Kinderen brengen steeds meer tijd door achter schermen van tablets, computers en met hun huiswerk, waardoor er minder tijd wordt besteed aan buitenactiviteiten. Dit schermgebruik is een belangrijke factor bij het groeiende aantal jonge kinderen dat bijziendheid ontwikkelt, ook wel bekend als myopie. Momenteel lijdt meer dan een derde van de wereldbevolking aan deze oogaandoening en tegen 2050 wordt verwacht dat dit aantal zal stijgen tot vijftig procent. Gelukkig biedt onze glasleverancier Rodenstock sinds het begin van dit jaar een oplossing voor ouders die zich zorgen maken over de gezondheid van de ogen van hun kinderen.

Correctie van progressieve myopie bij kinderen

Rodenstock heeft een nieuwe kijkoplossing ontwikkeld om progressieve myopie bij kinderen tegen te gaan: MyCon. Deze brillenglazen zijn speciaal ontworpen om myopie bij kinderen te corrigeren en tegelijkertijd de toename van bijziendheid te controleren. Met de MyCon glazen kunnen kinderen scherp zien en wordt myopie effectief aangepakt. MyCon staat voor Myopia Control en helpt al vanaf -0.25 dpt bij progressieve myopie bij kinderen.

Feiten over bijziendheid:

  • Als één van de ouders bijziend is, loopt het kind een hoger risico om bijziendheid te ontwikkelen. Dit risico neemt toe met 35 tot 60 procent als beide ouders bijziend zijn.
  • Het corrigeren van bijziendheid bij kinderen kan bijdragen aan het behoud van gezonde ogen op de lange termijn.

Bijziendheid afremmen met MyCon

Bijziendheid ontstaat doordat het oog iets te lang is. Gewone enkelvoudige brillenglazen kunnen bijziendheid corrigeren, maar ze zijn niet speciaal ontworpen om de ontwikkeling van bijziendheid te remmen. Bij correctie met deze glazen kan het licht aan de randen van het netvlies soms achter het netvlies terechtkomen, waardoor de ogen van sommige kinderen nog langer worden en bijziendheid verergert. Met MyCon glazen wordt het licht zo verspreid dat het netvlies wordt bereikt in plaats van erachter. Dit vertraagt de groei van de ooglengte en kan de ontwikkeling van bijziendheid afremmen.

Progressieve myopie behandelen

We zijn verheugd met deze nieuwe toevoeging aan ons assortiment en werken samen met onze glasleverancier Rodenstock om de ogen van kinderen te beschermen, zowel nu als in de toekomst. Maak gerust een afspraak bij Mijn Optiek Kale om samen met uw kind te komen kijken of deze speciale brillenglazen een geschikte kijkoplossing bieden.

*Een onafhankelijk klinisch onderzoek naar de progressie van bijziendheid bij Kaukasische (kinderen tussen 7 en 14 jaar over een periode van 5 jaar heeft aangetoond dat myopiecontroleglazen gebaseerd op Rodenstock MyCon principes de progressie van bijziendheid tot 40% kunnen verminderen.

Correctie van progressieve myopie bij kinderen