Oogzorg

U en uw ogen verdienen de beste zorg. Voor de beste oogzorg komt u naar Mijn Optiek Kale, gevestigd in Stadshagen (Zwolle). Onze opticiens, optometrist en contactlensspecialisten staan graag voor u klaar om de beste oogzorg te leveren.

Oogmeting: laat uw ogen meten

Een oogmeting is een essentieel oogonderzoek om de gezondheid en het gezichtsvermogen van uw ogen te evalueren. Tijdens een oogmeting worden verschillende tests uitgevoerd met de DNEye® Scanner om de scherpte van uw zicht te bepalen en eventuele refractieproblemen, zoals bijziendheid, verziendheid of astigmatisme, vast te stellen. Onze ervaren optometrist meet de sterkte van uw ogen en kan ook oogdrukmetingen uitvoeren om te controleren op glaucoom. Een oogmeting biedt waardevolle informatie die kan leiden tot de juiste bril- of contactlenscorrecties en helpt bij het opsporen van mogelijke oogproblemen in een vroeg stadium, waardoor tijdige behandeling mogelijk is.

Vakkundige contactlenscontrole

Draagt u contactlenzen? Dan kunt u bij de contactlensspecialist of optometrist terecht die de lenzen aanmeet, samen met u beoordeelt welke lenzen geschikt zijn en bovendien de gezondheid van uw ogen periodiek controleert. Tijdens een contactlenscontrole wordt er gekeken naar de pasvorm van de lenzen op het oogoppervlak, de juiste sterkte en eventuele refractieafwijkingen. Ook wordt de algehele ooggezondheid beoordeeld om te controleren op irritaties, droogte of andere mogelijke complicaties die kunnen ontstaan door het dragen van contactlenzen.

Onze optometrist kan nog veel meer

U gaat ook naar de optometrist als u last van uw ogen heeft. U ziet bijvoorbeeld wazig of u ziet vlekken, u heeft steeds branderige ogen en bent erg gevoelig voor licht. Het kan ook zijn dat u uw ogen wilt laten controleren op glaucoom of een andere erfelijke oogziekte. Voor bijna alle onderzoeken die de oogarts doet, kunt u vaak sneller en even goed bij de optometrist terecht. U heeft voor een optometrisch oogonderzoek geen verwijsbrief nodig. Als behandeling nodig blijkt, verwijst de optometrist u wel altijd door naar de oogarts.

Oogonderzoek in Stadshagen

Komt u binnenkort langs voor een oogmeting of oogcontrole? Maak alvast een afspraak voor een optometrisch onderzoek (tel. 038 460 93 67).