Welk soort zonnebril past bij mij?

Kijk jij al uit naar een lange en hete zomer? Of heb je liever koel weer? Als het zonnetje tevoorschijn komt is het dragen van een zonnebril verstandig. Je kunt een zonnebril aanschaffen om naast het beschermen van je ogen, jouw outfit compleet te maken. Er zullen meerdere redenen zijn waarom jij op zoek bent naar een bepaalde zonnebril. Wij lichten een aantal soorten zonnebrillen graag voor je uit.

Een zonnebril op sterkte

Draag jij een multifocale of enkelvoudige bril maar nog geen zonnebril op sterkte? Alle zonnebrillenglazen kunnen wij vervangen voor glazen op sterkte. Hierdoor kan jij lekker genieten van de zon maar heb je ook scherp zicht op de korte en/of lange afstanden.

Sportieve sportzonnebril

Ben jij in je vrije tijd graag aan het sporten? Dan is een sportbril voor jou de beste keuze. Je hebt sportbrillen speciaal voor het hardlopen, fietsen en zwemmen. Onze opticiens adviseren je graag welke sportbril het beste bij jouw sportieve activiteiten past.

Zonnebril met gepolariseerde glazen

Ben je veel aan het autorijden? Of ga je graag het water op of ben je een liefhebber van wintersport? Een zonnebril met gepolariseerde zonneglazen zorgen ervoor dat je minder last hebt van schitteringen. Ook hebben wij speciale autobrillen die erg geschikt zijn voor mensen die veel onderweg zijn.

Zonnebril met meekleurende glazen

Zijn jouw ogen gevoelig voor licht? Meekleurende glazen zorgen voor een chemische reactie waardoor het glas donker wordt naarmate de zon feller is. Zo zijn jouw ogen altijd beschermt tegen het felle zonlicht.

Het kopen van een zonnebril

Een goede zonnebril met UV400 of 100% UV kenmerk beschermt je ogen volledig tegen UV-straling. En CE-markering van een zonnebril moet minimaal 3 zijn. Dit zegt iets over de kleurintensiteit van de glazen en in hoeverre ze je ogen beschermen tegen verblindingen. Ten slotte is het van belang dat je zonnebril goed afgesteld wordt en bij de vorm van je gezicht past. Het is niet de bedoeling dat de zon toch nog in jouw ogen schijnt.

Zonnebril kopen in Zwolle

Een zonnebril met of zonder sterkte kopen in Zwolle en omgeving? Bij Mijn Optiek Kale ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een nieuwe en stijlvolle zonnebril. Wij hebben een ruime collectie zonnebrillen van merken als Scotch & SodaKomono en Maui-Jim in huis. Kom langs en bewoner zelf met je ogen onze dames, heren en kinderzonnebrillencollectie.