Je goede voornemens halen met de juiste kijkoplossing

Veel mensen hebben in het nieuwe jaar goede voornemens. De meeste willen meer sporten, gezonder eten, meer literatuur lezen of productiever thuiswerken. De eerste maanden lukt het vaak nog wel om je aan je voornemens te houden, maar naarmate de tijd vordert, wordt het steeds lastiger. De juiste kijkoplossing van Mijn Optiek Kale kan je helpen bij het behalen van je persoonlijke doelen.

Meer gaan sporten

Wil je het komende jaar meer gaan bewegen? Meer bewegen of sporten kan erg lastig zijn om het gehele jaar vol te houden. Zeker als je bril in de weg zit, continu beslaat of steeds van je neus glijdt. Een sportbril van het merk Gloryfy Unbreakable geeft je een beter zicht tijdens het hardlopen of fietsen. Ook het dragen van een sportbril maakt het sporten veiliger dan wanneer je dit doet met een normale bril. Daarnaast adviseren wij ook het dragen van daglenzen tijdens het sporten om meer bewegingsvrijheid te ervaren.

Productiever werken

Als je veel achter een beeldscherm zit, zal je vast herkennen dat je ogen in de loop van de dag vermoeider worden. Een beeldschermbril, ook wel een computerbril genoemd, biedt een oplossing in deze situatie. Door een beeldschermbril kijk je rustiger naar een beeldscherm en zorgt het ook voor een betere (werk)houding.

Ook het hanteren van de 20-20-2 regel is een handige tip. Na iedere 20 minuten beeldschermtijd dien je 20 seconden in de verte te kijken. Ook twee uur per dag naar buiten is goed voor de ontspanning van je ogen.

Meer boeken lezen

Wij lezen steeds minder en met name jongeren lezen te weinig. Het lezen van boeken zorgt voor rust in je hoofd en draagt zowel bij aan een grotere woordenschat als aan de algemene kennis. Heb je dit jaar als voornemen om vaker een boek open te slaan? Een leesbril kan een ideale uitkomst zijn als je je veel moet concentreren op al die kleine lettertjes.

Goed voor mijn ogen zorgen

Je gaat waarschijnlijk één tot twee keer per jaar naar de tandarts voor een controle. Waarom zou je dit niet met je ogen doen? Wij als oogdeskundigen adviseren iedereen om één keer per jaar een oogmeting te doen bij een opticien. Ook wanneer je nog geen bril of contactlenzen draagt, is het verstandig om frequent de gezondheid van je ogen te laten monitoren.

Begin het nieuwe jaar goed

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe vergoeding voor een nieuwe bril of contactlenzen. Gun jezelf een mooie start van het nieuwe jaar en maak alvast gebruik van jouw zorgvergoeding. Het team van Mijn Optiek Kale helpt je graag bij het vinden van de juiste kijkoplossing.