Tijd om je zonnebril uit de kast te halen

De lente is nu eindelijk écht in aantocht, dus vergeet niet om je zonnebril mee te nemen. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is de zonnebril onze beste vriend. De meeste mensen weten dat je zonder de juiste bescherming door de zon je kunt verbranden. Helaas weet niet iedereen dat ook je ogen beschadigd kunnen raken door de UV-straling van de zon.

Het belang van goede uv-bescherming

Een zonnebril beschermt jouw ogen tegen het felle licht van de zon. Te veel blootstelling aan overmatige UV-straling kan leiden tot staar. Ook andere oogaandoeningen, zoals maculadegeneratie, kunnen worden voorkomen door het dragen van een goede zonnebril.

Zonnebrillen voor kinderen

De ogen van kinderen zijn ook gevoelig voor te veel UV-straling. Dit komt doordat hun pupillen groter zijn dan bij volwassenen. Zo krijgen de ogen van kinderen veel meer UV-straling binnen. Daarom kan je niet vroeg genoeg beginnen met het beschermen van de kinderogen door hen ook een kinderzonnebril te laten dragen.

Zonnebriltrends van 2022

Klassiekers als een aviator-model doen het eigenlijk ieder jaar goed, maar dit seizoen is er ook ruimte voor andere zonnebrilmonturen. Verschillende monturen en kleuren zorgen voor een duidelijk statement. Vintage geïnspireerde monturen, gouden details en montuurloos zien wij veel terugkomen in de collecties van zonnebrilmerken. Voor dit seizoen geldt: hoe opvallender de zonnebril, hoe beter. Zonnebriltrends voor 2022 zijn onder meer:

  1. Sportieve zonnebrillen

Sportieve zonnebrillen zijn geïnspireerd op de sportwereld. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrillen die F1-monteurs, wielrenners en skiërs dragen. De monturen zijn erg futuristisch en sluiten goed rond het gezicht aan.

  1. Shield zonnebrillen

Dit voorjaar en zomer zijn zonnebrillen met mono-lenzen futuristischer dan ooit. Dit seizoen draait het namelijk allemaal om maxi-glazen. De shield zonnebril vindt haar oorsprong in de jaren 80. Deze vintage zonnebril is weer helemaal terug van weggeweest en is door haar retro en futuristische look een echte eyecatcher.

  1. Zonnebrillen met spiegelglas

Wij zien ze de afgelopen jaren steeds vaker voorbijkomen: zonnebrillen met spiegelglas. Het fijne aan dit type zonnebril is dat je look gelijk een wow-factoor krijgt. Ook kan niemand zien waar jouw ogen op gericht zijn.

Zonnebril kopen in Stadshagen

Een zonnebril is zowel voor dames, heren als kinderen een onmisbaar accessoire. Een goede zonnebril beschermt jouw ogen tegen uv-stralen en zijn de finishing touch van elke outfit. Mijn Optiek Kale beschikt over een ruim assortiment aan heren, dames en kinderzonnebrillen van de mooiste zonnebrilmerken. Kom gerust langs in onze optiek in Stadshagen of maak online een afspraak.