Is jouw kind bijziend?

Weet je wat (op latere leeftijd) de gevolgen voor jouw kind kunnen zijn als hij of zij hoge myopie ontwikkelt? Helaas is dat bij veel ouders niet het geval, waardoor myopie (bijziendheid) later wordt ontdekt. Daardoor neemt de kans op ernstige oogaandoeningen of blindheid toe. Mijn Optiek Kale slaat de handen in een met CooperVision SEC en organiseert de gehele maand april de Kinder OogCheckWeken. Kom langs voor een professionele oogmeting in Stadshagen.

De myopiefeiten spreken voor zich:

  • 1 op de 4 kinderen heeft myopie *
  • Het aantal kinderen met bijziendheid neemt in aantal en ernst toe *
  • Veel ouders zijn niet op de hoogte van myopie en de gevolgen voor het kind (nu en op latere leeftijd)
  • De sterkste toename van myopie vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar **

Oogmeting voor kinderen

Steeds vaker zien kinderen en jongeren in de verte niet goed. Deze bijziendheid ontstaat onder andere door een digitale leefstijl, waarbij ze veel en langdurig dichtbij op schermen kijken. Omdat onbehandelde bijziendheid kan leiden tot ernstig zichtverlies op volwassen leeftijd, is het belangrijk om regelmatig de ooggezondheid van je kind te laten checken. Onze opticien heeft als Myopie Management Expert jaren aan ervaring en veel expertise op het gebied van myopie management. Het is vergelijkbaar met een tandartsbezoek: regelmatige oogcontrole kan blijvende schade voorkomen of inperken.

Wat kun je zelf tussen de oogmeting doen?

Thuis kun je als ouder/verzorgen zelf wat doen tussen de oogcontroles door, omdat de ontwikkeling van bijziendheid vooral veroorzaakt wordt door een digitale leefstijl.

  • Houd met een timer in de gaten dat je kind na iedere 20 minuten dichtbij kijken minimaal 20 seconden in de verte kijkt.
  • Stimuleer je kind om naar buiten te gaan en buiten te spelen (minimaal 2 uur per dag).
  • Let erop dat de kijkafstand een armlengte is.

Oogzorg voor kinderen

Help je ook mee de ogen van jouw kind zo gezond mogelijk te houden? De opticiens van Mijn Optiek Kale maken voor jou én je kind het verschil als Myopie Management Expert. Maak online een afspraak of bel 038 460 93 67 voor een gratis oogcheck en kom erachter hoe gezond de ogen van jouw zoon of dochter zijn.

* NOS. Kwart 13-jarigen bijziend, onderzoekers waarschuwen voor telefoongebruik. Jun, 2018.

** Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.