De ogen van jouw kind verdienen alle aandacht

Ouders, hebben jullie je ooit afgevraagd hoe scherp jullie kind echt ziet? Of misschien maak je je zorgen dat je kind bijziendheid ontwikkelt? De meivakantie is het perfecte moment om hier zekerheid over te krijgen! Wij bieden een laagdrempelige KinderOogCheck aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit is een kindvriendelijke oogscreening van ± 15 minuten waarbij we het risicoprofiel van jouw kind in kaart brengen.

Wat is myopie/bijziendheid?

Myopie, beter bekend als bijziendheid, kan het zien van voorwerpen op afstand wazig maken. Als de ogen van jouw kind een min-sterkte hebben, kan het lastig zijn om het schoolbord te lezen of van veraf naar zijn/haar favoriete tv-programma te kijken. Myopie wordt meestal veroorzaakt doordat het oog iets te lang wordt.

Wat veroorzaakt myopie/bijziendheid?

Er is een duidelijk verband met onze huidige moderne levensstijl, met veel activiteiten nabij en meer beeldschermtijd, maar genetica speelt ook een rol als andere familieleden ook al myopie/bijziendheid hebben.

Hoe kan je bijziendheid herkennen?

Als ouder is het niet makkelijk om bijziendheid te herkennen. Toch is er een aantal signalen die je kunt opvangen. Misschien valt het je op dat je kind vaak knijpt met zijn of haar ogen als hij/zij in de verte kijkt, geeft je kind juist aan dat hij/zij last heeft van hoofdpijn of vermoeide ogen of houdt je kind de tablet of een boek erg dichtbij. Dit kunnen signalen zijn dat je kind minder goed ziet in de verte.

Welke mogelijkheden zijn er om myopie/bijziendheid af te remmen?

Als bij jouw kind myopie/bijziendheid is vastgesteld, maakt een gewone bril het zicht uiteraard helder wanneer jouw kind de bril draagt, maar een bril zal de verergering van de myopie/bijziendheid NIET afremmen. Er zijn enkele klinisch bewezen effectieve opties die de verergering van myopie wel kunnen afremmen, namelijk:

1. Myopie management met dubbele focus: MiSight® 1 day contactlenzen

  • Zachte daglenzen, overdag te dragen
  • Ideaal voor actieve kinderen
  • Klinisch bewezen voor kinderen vanaf 8 jaar
  • Meer gevoel van competentie bij het deelnemen aan sport en andere fysieke activiteiten

2. Brillenglazen voor myopiecontrole

  • Overdag te dragen
  • Een goede keuze als uw kind consequent zijn/haar bril draagt
  • Ideaal voor jongere kinderen

3. Nachtlenzen (vanaf 12 jaar)

  • Harde contactlenzen die ’s nachts worden gedragen
  • Geen lenzen overdag
  • Ideaal voor kinderen die vaak zwemmen en watersport beoefenen waarbij een bril of zachte contactlenzen niet geschikt zijn

Kom langs voor de KinderOogCheck

Net zoals jouw kind ieder jaar groeit, blijven ook zijn/haar ogen veranderen naarmate ze ouder worden. Regelmatige oogcontroles helpen om veranderingen op te sporen die het zicht kunnen verminderen en kunnen helpen om de ogen gezond te houden voor de toekomst. Maak online een afspraak voor een GRATIS KinderOogCheck bij Mijn Optiek Kale.