Bijziendheid bij kinderen neemt snel toe

Het is vrij makkelijk om je zoon en/of dochter een tablet of mobiele telefoon te geven wanneer zij zich vervelen of als er een lange autorit voor de boeg staat. In eerste instantie lijkt zoiets niet erg te zijn, maar er liggen toch gevaren op de loer. Een van deze gevaren is bijziendheid. Lees in onze nieuwste blog meer over bijziendheid bij kinderen en het voorkomen ervan.

Wat houdt bijziendheid bij kinderen in?

Als wij spreken over bijziendheid, ook wel myopie genoemd, betekend dat dat het zicht in de verte slechter is dan dichtbij. Hierdoor kunnen kinderen bepaalde objecten van veraf minder goed zien, maar nog wel scherp van dichtbij.

Oorzaken van bijziendheid

Door het (te) veel dichtbij kijken naar een beeldscherm hebben kinderen steeds vaker last van bijziendheid. Mede doordat kinderen steeds minder buitenspelen stijgt het percentage kinderen met bijziendheid de laatste jaren erg hard.

Is bijziendheid te voorkomen?

Ook als uw kind (nog) niet bijziend is, is het heel belangrijk om rekening te houden met de bovenstaande risicofactoren. Laat kinderen voldoende buiten spelen (minstens twee uur per dag) en niet te veel en te lang achter een beeldscherm laten zitten om ervoor te zorgen dat zij hun ogen niet alleen maar voor dichtbij gebruiken. Kortom, laat uw kinderen lekker spelen zonder een telefoon of andere beeldscherm apparaat.

Uw kind checken op bijziendheid

Is het schoolbord niet goed leesbaar voor uw zoon en/of dochter? Of gaat het lezen niet zo makkelijk? Dan zijn dit mogelijk symptomen van bijziendheid. Het is nooit te vroeg om de ogen te laten controleren op eventuele oogafwijkingen. Maak vrijblijvend een afspraak voor een oogmeting om te onderzoeken hoe het gesteld is met de ogen van uw kind.

Speciale kindercontactlenzen

Gaan de ogen van uw kind snel achteruit? Mijn Optiek Kale heeft speciale kinderontactlenzen in haar assortiment die een remmende werking hebben op de ontwikkeling van bijziendheid. Deze lenzen wordt aangeraden bij kinderen met progressieve bijziendheid.

Specialist in kinderbrillen van zwolle

Mijn Optiek Kale is de kinderbril specialist in Zwolle en omgeving. Wij halen alles uit de kast om voor uw zoon en/of dochter de perfecte bril te vinden die helemaal bij hem of haar past. Kom onze uitgebreide collectie aan kinderbrillen zelf bewonderen in onze winkel in Stadshagen. Wij hebben onder andere merken als La Font en Vingino is ons assortiment opgenomen.