Vijf redenen om te sporten met een sportbril

Sporten met een gewone bril is niet altijd verstandig. Heb je ook altijd ruzie met je bril tijdens het sporten, omdat deze bijvoorbeeld niet goed blijft zitten? Voor sportieve activiteiten zoals fietsen, skiën of hardlopen zijn er functionele sportbrillen verkrijgbaar. In onze nieuwste blog lichten wij vijf redenen uit waarom het verstandig is om te sporten met een sportbril.

Sporten met een sportbril op sterkte

De waarde van een goede sportbril of outdoorbril wordt vaak onderschat. Wij leggen je graag uit waarom het dragen van een sportbril de beste kijkoplossing is voor (brildragende) sportievelingen.

  1. Voorkomt afzakken

Een sportbril zakt niet van je neus af en blijft daarmee goed zitten tijdens de sportactiviteit. Dat lost meteen het meest voorkomende probleem op, namelijk geen verschuivende of afzakkende bril meer.

  1. Licht van gewicht

De meeste sportbrillen worden gemaakt van flexibele en lichte materialen waardoor de bril licht van gewicht is. Je merkt amper dat er een bril op je neus zit tijdens het sporten. Daardoor zitten sportbrillen dan ook vaak erg comfortabel.

  1. Glazen met de juist sterkte

Ook helpen sportbrillen je zicht op de weg te verbeteren. Bij het aanmeten van de sportbril wordt er rekening gehouden met de sterkte en andere zichtoplossingen die nodig zijn. Door voor een sportbril met multifocale glazen te kiezen heb je van zowel veraf als dichtbij scherp zicht. Hierdoor kan je goed voor je uit kijken en heb je een scherp zicht vanuit iedere kijkhoek.

  1. Bescherming van de ogen

Het dragen van een sportbril biedt ook goede bescherming van de ogen. Een sportbril of sportieve bril voorkomt verblinding op het water, bij fel zonlicht (uv-straling) en sneeuw (sneeuwblindheid). Ook tegen wind, insecten en zand is een sportbril bestand.

  1. Stevig montuur en glazen

Beoefen jij een uitdagende sport zoals skiën of mountainbiken? Alle sportbrillen moeten tegen een stootje kunnen. Onze sportbrillen van het brillenmerk Gloryfy Unbreakable Eyewear beschikken over een stevig montuur en bevatten glazen die gemaakt zijn van onbreekbaar kunststof, waaronder polycarbonaat. Bij een eventuele valpartij zal het glas niet versplinteren en jouw ogen beschadigen.

Sportbril of fietsbril op sterkte nodig?

Bij Mijn Optiek Kale vind je een ruime collectie sportieve sportbrillen voor dames en heren. Wij hebben prachtige sportbrillen van het merk Gloryfy Unbreakable Eyewear in ons assortiment opgenomen. Kom gerust langs of maak een afspraak om een sportbril op sterkte te kopen in Zwolle.