Contactlenzen dragen op vakantie

De zomervakantie nadert voor velen. Wanneer je contactlenzen draagt zijn lenzen een musthave om mee te nemen op vakantie. De kans is groot dat je lekker gaat zwemmen of een bezoekje aan het stand brengt. Vooral daglenzen zijn erg handig om op vakantie te dragen, ook als je normaal week- of maandlenzen draagt. Met daglenzen begin je elke dag met een nieuw paar schone lenzen.

Waarom daglenzen op vakantie dragen?

Veel lensdragers kiezen ervoor om daglenzen mee te nemen op vakantie. Dit ter afwisseling van hun bril of weeklenzen of maandlenzen. Dit komt doordat het dragen van daglenzen vele voordelen biedt ten opzichte van andere soorten lenzen. Een aantal voordelen van het dragen van daglenzen op vakantie op een rijtje:

  1. Daglenzen vereisen geen reiniging, waardoor je je lenzenvloeistof thuis kunt laten.
  2. Daglenzen zijn hygiënisch en handig, doordat je elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt.
  3. Als een lens scheurt of uitdroogt doe je direct een nieuwe in;
  4. Daglenzen zijn goed te combineren met het dragen van een bril of zonnebril zonder sterkte.
  5. Daglenzen bieden altijd scherp en helder zicht.
  6. Bij activiteiten zoals mountainbiken of watersporten bieden daglenzen een ideale kijkoplossing.

Zwemmen met contactlenzen in

Zwemmen met contactlenzen is mogelijk, maar vervang ze met een nieuw paar daglenzen om de kans op mogelijk ooginfecties te verkleinen. Deze zachte lenzen nemen vocht op en daardoor dus ook de bacteriën uit het zwembad of de zee. Deze bacteriën (vuiltjes en chloor) kunnen onder de contactlens komen waardoor de kans op infecties en geïrriteerde ogen groot is.

Verliezen van lenzen tijdens het zwemmen

Daarnaast bestaat de kans dat je je lenzen kunt verliezen tijdens het zwemmen. Bij harde lenzen is deze kans groter dan bij zachte lenzen. Als je je lens verliest in het zwembad is het een speld in een hooiberg om deze nog terug te vinden. Uiteindelijk is het zwemmen met daglenzen de beste keuze.

Vliegen met contactlenzen

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Tijdens de vlucht kun je gerust je lenzen inhouden. Vooral op kortere vluchten is dit geen probleem. Wees je er wel van bewust dat de lucht in een vliegtuig droger is dan wanneer je je op de grond begeeft. Hierdoor is er een grotere kans op droge of geïrriteerde ogen.

Daglenzen op vakantie

Met daglenzen heb je zorgeloos en optimaal plezier als lensdrager op vakantie. Bij Mijn Optiek Kale in Zwolle hebben wij diverse daglenzen in ons assortiment. Kom gerust langs om geadviseerd te worden door één van onze lensspecialisten en ga voluit genieten van je lenzen op vakantie!