Brilvergoeding bij een opticiën

Het is bijna december en het jaar loopt alweer op zijn einde. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, kun je de kosten voor een nieuwe bril of contactlenzen vaak (deels) declareren bij jouw zorgverzekeraar. In onze nieuwste blog vertellen wij meer over het declareren van een brilvergoeding, want het is zonde om deze mogelijkheid niet te gebruiken!

Heb ik recht op een brilvergoeding?

Na een uitgebreide oogmeting door één van onze oogspecialisten kom je erachter of je een (nieuwe) bril of contactlenzen nodig hebt. Bij veel mensen volgt dan de vraag of men recht heeft op een brilvergoeding. Je hebt vaak recht op een brilvergoeding als je bij ons een bril koopt. Echter, wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van jouw verzekeraar. Met een basisverzekering kom je alleen in aanmerking voor een vergoeding wanneer er sprake is van een medische noodzaak, bijvoorbeeld medische lenzen.

Op hoeveel zorgvergoeding heb ik recht?

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt met een vergoeding voor een bril of contactlenzen, dan heb je jaarlijks of één keer per twee of drie jaar recht op een vergoeding. Onder de brilvergoeding vallen ook de kosten van een beeldschermbril en een zonnebril op sterkte. Lenzenvloeistof, een montuur zonder versterkend glas en zonnebrillen zonder sterkte worden niet vergoed. De vergoedingen lopen sterk uiteen: van 25 euro per 3 jaar tot 300 euro per jaar. Door de polisvoorwaarden of de website van de zorgverzekeraar te raadplegen kom je erachter wat jouw verzekeraar precies vergoedt.

Vergoeding bij kinderbrillen

Kinderen die jonger dan 18 jaar zijn kunnen brillenglazen voor een deel vergoed krijgen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld als er sprake is van pathologische myopie of een medische aandoening. Vraag gerust aan onze specialisten wat de mogelijkheden zijn van het declareren van een kinderbril. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in kinderbrillen in Zwolle en omgeving.

Meer informatie over de brilvergoeding?

Heb jij dit jaar nog recht op een brilvergoeding van jouw zorgverzekeraar? Koop dan vóór 31 december een prachtige bril bij Mijn Optiek in Zwolle. De oogspecialisten van Mijn Optiek Kale helpen je graag bij jouw zoektocht naar een nieuwe bril of lenzen waarmee je het nieuwe jaar goed van start gaat. Heb je je nieuwe bril gevonden? Dan kunnen wij de declaratie bij de zorgverzekeraar voor jou regelen, maar dit mag je uiteraard ook zelf indienen. Kom langs in onze optiek in Zwolle!