Ontspannen werken met een beeldschermbril

Zit je voor werk of ontspanning veel achter een beeldscherm? Droge ogen, hoofdpijn en nek- en rugpijn zijn veel voorkomende klachten bij mensen die een lange tijd achter een computer, tablet of smartphone zitten. Een beeldschermbril, ook wel een computerbril genoemd, ondersteunt je ogen bij het beeldschermwerk en filtert het schadelijke blauwe licht dat schermen kunnen uitstralen.

Wat is een beeldschemrbril?

Een beeldschermbril is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een leesbril. Een beeldschermbril draag je uitsluitend als je achter een beeldscherm zit. In de glazen van de computerbril zit een beschermlaag verwerkt die jouw ogen beschermen tegen het blauwe licht van een beeldscherm. Daarnaast zorgt het dragen van een computerbril dat je meer energie overhoudt na je werkdag.

Beeldschermglazen

Beeldschermglazen zijn opgebouwd in verschillende gedeeltes. Bovenin bevindt zich een sterkte die geschikt is voor de tussenafstand, tussen veraf en lezen in. Onderin het glas zit de leessterkte. Zo kan je met dit type glas scherp zien op het beeldscherm zonder het hoofd achterover te moeten kantelen of trucs uit te halen met de stand van het beeldscherm of bureaustoel.

Beeldschermbril met of zonder sterkte

Wanneer je bedenkt hoeveel tijd je achter een beeldscherm zit en je ogen blootgesteld worden aan gevaarlijk blauw licht, wordt het wellicht de hoogste tijd om in actie te komen. Laat je adviseren door één van onze opticiens in onze optiek in Zwolle. Met een beeldschermbril bescherm je jouw ogen en kan je ontspannener werken.