Wat is een goede zonnebril?

Is een kwaliteitszonnebril nu echt zoveel beter dan een goedkoper exemplaar, of betaal ik voor het merk? Een veelgestelde vraag waar wij graag opheldering over willen geven. Wij zetten de feiten voor jou op een rij.

Krasvast

Niets is zo vervelend als een krasje op jouw brillenglas. Bij de goedkopere zonnebrillen zijn de glazen vaak niet bestand tegen krassen. De betere zonnebril daarentegen heeft een sterke toplaag, zodat je ook zonder zorgen jouw zonnebril in krasgevoelige situaties, zoals op het strand, kunt dragen.

Beter zicht

Bij de betere zonnebril wordt ook geïnvesteerd in goede glazen. Dit merk je meteen als je door de bril kijkt: rustig, helder zicht en mooie glaskleuren.

UV-bescherming

Oogletsel door overmatige UV-blootstelling is ernstig en dient vermeden te worden. Wanneer een zonnebril geen goede UV- bescherming heeft, blijven de pupillen verwijd door het donkere glas en krijgen de schadelijke UV- stralen de kans om jouw oog te beschadigen. Met een goede zonnebril ben je verzekerd van uitstekende UV- bescherming.

Vormvast

Stel je neemt een frisse duik en laat jouw kunststof zonnebril in de tussentijd in de zon liggen, dan loop je het risico dat jouw zonnebril zijn vorm verliest. Ineens zit hij niet lekker meer, of glijdt constant van jouw neus. Wanneer je kiest voor een betere zonnebril zal je dit niet gebeuren. De betere kunststof brillen worden uit een blok kunststof vervaardigd en zijn daardoor zeer vormvast.

Afpasbaarheid

Het ultieme comfort van jouw zonnebril ervaar je als deze is afgesteld op jouw gezicht. Wij kunnen een goede kwaliteitsbril op verschillende plekken afstellen, zoals achter de oren en bij jouw neus.

Draagcomfort

Een van de meest gehoorde zinnen die wij horen wanneer klanten een goede zonnebril passen is: “Deze zit meteen erg lekker”. De pasvorm, materiaalkeuze en het design zijn met zorg gekozen, zodat de zonnebril vanaf het eerste moment heerlijk zit.

Stootvast

Het zal je maar gebeuren: een auto passeert je terwijl je op de fiets zit en er spat een steentje precies op jouw brillenglas. Bij een goede zonnebril zal het glas niet breken en jouw ogen zijn dus uitstekend beschermd.

Zonnebril kopen in Zwolle

Geniet van de zon met een nieuwe zonnebril. Bij Mijn Optiek Kale in Zwolle vind je een ruime collectie aan zonnebrillen en -glazen volgens de laatste trends: van fashionable en karakteristieke merkmonturen tot casual metaal of stijlvol sportief. Speciale actie: een paar enkelvoudige zonneglazen vanaf 69 euro.