Nieuws

Op deze nieuwspagina houden wij u graag op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen bij Mijn Optiek Kale. Ook leest u hier blogberichten over bijvoorbeeld hoe u uw ogen het beste kunt beschermen tegen UV stralen.   

Nieuwsberichten Mijn Optiek Kale

  • 1
  • 2
24 nov 2022

Het is altijd een goed idee om aan het eind van het jaar even te controleren of je nog recht hebt op een brilvergoeding van jouw zorgverzekering. Als dit zo is, dan is dit hét moment om langs te gaan bij een opticien om een nieuwe bril of paar lenzen uit te zoeken. Het is zonde om deze mogelijkheid niet te gebruiken.

Hoeveel zorgvergoeding krijg je?

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt met een vergoeding voor een bril of contactlenzen, dan heb je jaarlijks, of één keer per twee of drie jaar recht op een tegemoetkoming. Onder de brilvergoeding vallen ook de kosten van een computerbril (ook wel een beeldschermbril genoemd) en een zonnebril op sterkte. Hoeveel vergoeding je precies ontvangt, is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar of pakket wat je hebt afgesloten.

Polisvoorwaarden controleren

Een aantal aanvullende verzekeringen vergoeden geen brillen en lenzen. Wij adviseren je om altijd de polisvoorwaarden te controleren voordat je naar een nieuwe kijkoplossing wilt gaan kijken. Draag je al een bril of lenzen? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je een zorgverzekeraar kiest.

Vergoeding van jouw bril of lenzen

Heb jij in 2022 nog recht op een brilvergoeding van de zorgverzekeraar? Koop dan vóór 31 december 2022 een nieuwe bril of paar lenzen bij Mijn Optiek Kale. Als essentiële winkel blijven wij gewoon open en helpen je graag bij het vinden van de beste kijkoplossing. Wanneer je een nieuwe bril of contactlenzen bij ons hebt gevonden, kunnen wij direct de declaratie bij de zorgverzekeraar regelen. Natuurlijk mag je deze declaratie ook zelf indienen. Zien wij jou dit jaar nog? Bekijk hieronder onze openingstijden rondom de kerstdagen.

Openingstijden feestdagen

  • Vrijdag 23 december om 17.00 uur gesloten
  • Zaterdag 24 december gesloten i.v.m. teamuitje
  • Zaterdag 31 december om 15.00 uur gesloten