Is een multifocale bril iets voor u?

Heeft u zowel een leesbril als een ‘gewone bril’? Met een multifocale bril ziet u scherp op alle afstanden, zonder dat u uw bril constant moet wisselen. In onze nieuwste blog gaan wij in op het dragen van een multifocale bril.

Wanneer is een multifocale bril geschikt?

De gezondheid van de ogen verandert bij het ouder worden. Het wordt voor de ogen moeilijker om steeds te schakelen tussen verschillende afstanden; dichtbij en veraf scherp blijven zien kan lastiger worden. Met een multifocale bril hoeft u niet van bril te wisselen, waardoor ergernissen en ongemakken worden voorkomen.

Meerdere sterktes in één glas

Multifocale glazen bevatten meerdere sterktes (kijkgebieden) waardoor u zowel van dichtbij goed kunt lezen als scherp kunt blijven zien wanneer objecten verder van u af staan. De glazen corrigeren bijziendheid en verziendheid tegelijkertijd. In het onderste gedeelte van het glas bevindt zich een leesgedeelte die vervolgens overloopt naar de juiste sterkte om veraf scherp te zien. U ondervindt geen hinder van verspringen of overgang in het zicht.

Wennen aan een multifocale bril

Wanneer u besluit een multifocale bril aan te schaffen, zal het dragen van deze bril op het begin wennen zijn. Op het begin kan het zicht wat oncomfortabel voelen, maar u went sneller aan de multifocale glazen dan u denkt. Uw hersenen hebben tijd nodig om de seintjes van dichtbij en veraf te zenden naar uw ogen. Het duurt ongeveer twee weken voordat u helemaal gewend bent aan uw nieuwe multifocale bril.

Multifocale lenzen

Mijn Optiek Kale heeft ook multifocale contactlenzen waarmee u goed zicht veraf, op tussengebied en dichtbij heeft. Onze contactlenzenspecialist vertelt u graag meer over deze maatwerk lenzen.

Ervaar de voordelen van een multifocale bril

Twijfelt u over het kiezen voor een multifocale bril? Onze oogspecialisten nemen graag de tijd om u te adviseren. Kom gerust langs of maak eenvoudig een afspraak.