Lenzen voor kinderen

Zijn contactlenzen geschikt voor kinderen? Vaak wordt er gedacht dat uw kind eerst uitgegroeid moet zijn voordat er over gegaan kan worden op contactlenzen. Het is alleen zo dat er geen leeftijdsgrens zit aan het dragen van contactlenzen. Sterker nog, lenzen op jongere leeftijd kan zelfs voordelen bieden.

Alternatief voor een kinderbril

Contactlenzen geven kinderen de vrijheid om speels en actief te kunnen zijn, zonder zich zorgen hoeven te maken dat de kinderbril beschadigt of kapot gaat. Bijvoorbeeld tijdens zwemmen of andere sporten. Het belangrijkste bij het dragen van contactlenzen is de motivatie, zowel bij u als ouders als bij uw kind.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor lenzen:

  • Daglenzen: dit zijn zachte lenzen en deze worden dagelijks vervangen.
  • Maandlenzen: dit zijn ook zachte lenzen en kunnen 30 dagen gedragen worden.
  • Harde lenzen: dit zijn contactlenzen die overdag gedragen worden, deze gaan lenzen 2 jaar mee.
  • Nachtlenzen: dit zijn harde contactlenzen die in de nacht gedragen worden en waarbij je overdag scherp ziet zonder bril en/of lenzen. Nachtlenzen is alleen mogelijk bij bijziendheid
  • Myopie Management: dit zijn oplossingen voor de remming van de sterkte voor kinderen met een min sterkte. Dit kan gedaan worden met een daglens of een nachtlens. Vraag de contactlensspecialist naar de mogelijkheden.